Αποχώρηση Παν. Μελά από τους ΑΝΕΛ

Αποχώρηση Παν. Μελά από τους ΑΝΕΛ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως έκφραση πολιτικής και προσωπικής διαμαρτυρίας, επειδή τον ενέπλεξε το κόμμα του στα περί χρηματισμών, χαρακτήρισε ο κ. Π. Μελάς την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής Πειραιά, που είχε ήδη ψυχρανθεί με τον κ. Καμμένο για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του έπαιξαν οι «αισχρότητες περί χρηματισμού του» και υπαινίχθηκε ότι η συνάδελφός του Σταυρούλα Ξουλίδου, αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος έμπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά την αποχώρηση Μελά, η Κ.Ο.των ΑΝΕΛ απαρτίζεται μόνο από 12 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος, όμως, είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2012 με τη Ν.Δ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κόμμα του κ. Καμμένου έχει απολέσει μέσα σε δυόμισι χρόνια το 45% της κοινοβουλευτικής του ισχύος.

Ο κ. Μελάς είχε προκαλέσει το τελευταίο διάστημα αναταράξεις στους ΑΝΕΛ, λόγω της στάσης του στο θέμα της εκλογής του Προέδρου, όπου άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ υποστήριζε ότι οι σχετικές αποφάσεις της Κ.Ο και του συνεδρίου δεν τον δεσμεύουν. Κύκλοι των ΑΝΕΛ υποστήριζαν ότι ο βουλευτής Πειραιά βρίσκεται σε τροχιά επαναπροσέγγισης με τη Ν.Δ., με την οποία άλλωστε εκλεγόταν βουλευτής στον Πειραιά από το 1994 ώς το 2012.

Στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο κ. Μελάς χαρακτηρίζει τα περί χρηματισμού του «αισχρά, βρώμικα και κακοήθη ψεύδη» και προσθέτει ότι του δημιουργείται η απορία «γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κ. Ξουλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς προηγουμένως να τον έχει ενημερώσει». Ο κ. Μελάς επισημαίνει πως «η ίδια η κ. Ξουλίδου ανέφερε ότι διαχειρίστηκε το θέμα σε συνεννόηση με τον κ. Καμμένο» και διερωτάται αν αυτά «ελέχθησαν από σκοπιμότητα», ενώ καταλήγει: «Το έκαναν αυτό γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα ψηφίσω ναι ή όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;».

Στον κ. Μελά απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, χαρακτηρίζοντας όσα αναφέρει ο βουλευτής «προφάσεις εν αμαρτίαις». «Ας πάει εκεί που θέλει, με μια απόφαση που “βγάζει μάτι” ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή