Ανοικτό το ενδεχόμενο κόμματος από Μπαλτάκο

Ανοικτό το ενδεχόμενο κόμματος από Μπαλτάκο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρίζες», που, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο εάν θα… βλαστήσουν εκτός Ν.Δ. ή θα ενισχύσουν την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος, ονοματοδότησε το νέο πολιτικό σχήμα της δεξιάς ο κ. Τάκης Μπαλτάκος. «Υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχει η αναγκαιότητα, αλλά η σκοπιμότητα συγκρότησης του κόμματος εξετάζεται καθημερινά», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Μπαλτάκος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «δεν θα φέρουμε εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία». Τι σημαίνει αυτό, ότι εάν η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών είναι μικρή, τότε οι «Ρίζες» δεν θα κόψουν ψήφους από τη Ν.Δ. Τουναντίον, δεν αποκλείεται να ανταποκριθούν και σε ενδεχόμενο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για συστράτευση. Στον αντίποδα, λέει ο κ. Μπαλτάκος, αν τα εκλογικά δεδομένα είναι δυσμενή, «δεν θα αφήσουμε να χαθούν οι ψήφοι της Ν.Δ. είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς τη Χ.Α.».

Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, που αποχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση υποκλαπέντος βίντεο συνομιλίας του με τον Ηλ. Κασιδιάρη, προχώρησε χθες ένα ακόμη βήμα στο προαναγγελθέν εγχείρημα συγκρότησης ενός δεξιού πολιτικού σχηματισμού, μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α., ανακοινώνοντας (Star) ότι αυτό θα ονομάζεται «Ρίζες», ως παραπομπή στις πολιτικές ρίζες της Δεξιάς και της Ν.Δ. στην Ελλάδα. Ο κ. Μπαλτάκος ανακοίνωσε, επίσης, ότι μαζί του θα είναι ο αποχωρήσας από τους ΑΝΕΛ βουλευτής Β. Καπερνάρος, ο οποίος μάλιστα χθες δεν απέκλεισε (Real) να ψηφίσει τελικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του στο παρελθόν. Ο κ. Μπαλτάκος, πάντως, εξαιρεί οποιονδήποτε άλλο πολιτικό από το εγχείρημα (θα επιδιωχθεί η ενεργοποίηση στελεχών από τον χώρο των ενστόλων και της Εκκλησίας), με την εξαίρεση του κ. Χρ. Ζώη, ο οποίος όμως κρατάει αποστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή