Οι «Μεταρρυθμιστές» μετεξελίσσονται σε κόμμα

Οι «Μεταρρυθμιστές» μετεξελίσσονται σε κόμμα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eίμαστε πολύ κοντά στο να αποφασίσουμε και εμείς ότι είμαστε παρόντες». Με τη φράση αυτή ο κ. Σπύρος Λυκούδης προανήγγειλε χθες τη μετεξέλιξη των Μεταρρυθμιστών σε κόμμα και την αυτόνομη κάθοδό τους στις επόμενες εκλογές. «Θα προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε μια μικρότερη ομπρέλα με όσους είναι έτοιμοι», είπε (9,84) όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν το πείραμα τις κεντροαριστερής συνένωσης αποτύχει και όλα δείχνουν ότι οι Μεταρρυθμιστές θα διεκδικήσουν αυτόνομα την ψήφο ακόμη και αν οι εκλογές προκληθούν τον Φεβρουάριο.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται οι σχετικές αποφάσεις να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες για να μετρηθούν οι Μεταρρυθμιστές και στις δημοσκοπήσεις. Στοιχείο κρίσιμο για τον κ. Λυκούδη, καθώς οι δημοσκοπικές του επιδόσεις θα παίξουν προφανώς καθοριστικό ρόλο στην επιλογή, κυρίως πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουν μαζί του την επάνοδό τους στη Βουλή.

Οι κινήσεις Λυκούδη παρακολουθούνται στενά όχι μόνο από το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει χθες ο κ. Φ. Κουβέλης (Vima Fm) θέλησε εμφανώς να κατατάξει την πρωτοβουλία του κ. Λυκούδη στη μνημονιακή πλευρά του πολιτικού φάσματος. Αφού είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συζητάει με όρους και σχηματισμούς «που διαμορφώνονται ερήμην της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας», επανέλαβε ότι «εμείς θέλουμε την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς», περιγράφοντας έτσι ως μονόδρομο τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν βέβαια η ΔΗΜΑΡ είναι στην επόμενη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή