ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι κ.κ. Μηταράκης, Γεωργιάδης και Μελάς

stin-epitropi-deontologias-oi-k-k-mitarakis-georgiadis-kai-melas-2056971

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα κληθούν αύριο να καταθέσουν για τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, σχετικά με την προσπάθεια χρηματισμού της ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή θα προσέλθει τόσο η ίδια όσο και οι κ.κ. Νότης Μηταράκης και Άδωνις Γεωργιάδης από τη ΝΔ, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή.

Ακόμη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε σήμερα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, μετά τις δημοσιοποιούμενες καταγγελίες περί αργυρώνητων βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Κατέθεσαν στον εισαγγελέα Εφετών οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μηταράκης

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως στον εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες της κα. Ξουλίδου, περί απόπειρας εξαγοράς της ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε πως δεν έχει σχέση με τον Γ. Σούκουρη, ο οποίος, κατά την κ. Ξουλίδου, της πρότεινε χρήματα προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τη θέση του κόμματός της στο θέμα της εκλογής Προέδρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε στον εισαγγελικό λειτουργό ότι τον κ. Σούκουρη τον έχει δει μία φορά και ότι στις 21 Αυγούστου ο καταγγελόμενος του είχε στείλει μήνυμα μέσω του Facebook, σχετικά με τις συντάξεις των Βορειοηπειρώτων και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, η συνάντησή του με τον κ. Σούκουρη είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του μετά την επικοινωνία μέσω του Facebook και με αντικείμενο τα συγκεκριμένα θέματα.

Αποχωρώντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά τη συνεχιζόμενη περιφορά της λάσπης από τον Π. Καμμένο και τη Στ. Ξουλίδου που ενέπλεξαν το όνομα μου, κρίναμε σκόπιμο να έρθουμε αυτοβούλως να καταθέσουμε. Δεν έχουμε καμία εμπλοκή. Η γνωριμία μου με τον Σούκουρη ήταν γνωριμία δέκα λεπτών.

Έχω δει αυτό τον άνθρωπο όπως βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους. Μας ενέπλεξαν για πολιτικούς λόγους. Είναι προσπάθεια του κ. Καμμένου, αν τολμήσουν βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχουν τη ρετσινιά».

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της κατάθεσης, ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμπλοκή τού ονόματός του στην υπόθεση. «Πρόκειται για άθλια υπόθεση.

Ο Σούκουρης δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης μου. Ο κ. Καμμένος αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας. Το πρόβλημα δεν είναι τα δήθεν 3 εκατομμύρια ευρώ αλλά το 3% των δημοσκοπήσεων» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.