Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας σε Υγεία και Παιδεία

Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας σε Υγεία και Παιδεία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον Κινέζο ομόλογό του Yuan Guiren συζήτησε το ενδεχόμενο επέκτασης της Μορφωτικής Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τα έτη 2015-2018, ενώ και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της λειτουργίας τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από την κινεζική πλευρά να υποστηριχθεί έμπρακτα η λειτουργία του τμήματος, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά είναι σύμφωνη με την αύξηση του αριθμού των υποτροφιών προς Κινέζους φοιτητές.

Ελληνοκινεζικό σύμφωνο σε θέματα Υγείας

Σύμφωνο  πρόθεσης συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε τομείς όπως ο Τουρισμός Υγείας, η εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και τα γενόσημα φάρμακα, υπεγράφη την Τρίτη μεταξύ του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη και της Κινέζας ομολόγου του, κας Li Bin.

Το σύμφωνα προβλέπει τον ορισμό εντός τριάντα ημερών, κοινής ομάδας εργασίας για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών του πλαισίου της συνεργασίας. Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «World Family Plus 10» στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Βορίδης παρουσίας το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή