Περισσότερες δεσμεύσεις ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα

Περισσότερες δεσμεύσεις ζητά από την κυβέρνηση η τρόικα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση της έστειλε σήμερα τα ξημερώματα η τρόικα στην κυβέρνηση ζητώντας νέες δεσμεύσεις και περισσότερες πληροφορίες, ώστε να επιστρέψει και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα απάντησης της ελληνικής πλευράς, αλλά είναι σαφές ότι το σενάριο επίτευξης συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας απομακρύνεται και τη θέση του παίρνει το σενάριο της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος για κάποιους μήνες.

Σύμφωνα με στελέχη της τρόικας οι διαφορές των δύο πλευρών έχουν μειωθεί, αλλά ακόμα δεν έχει επέλθει η επιθυμητή συμφωνία. Αναγνώριζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι προτάσεις της, τις οποίες αποκάλυψε η «Κ», είναι οι τελικές αλλά ανέφεραν ότι όσο δεν υπάρχει συμφωνία δεν υπάρχουν και τελικές προτάσεις.

Οπως αναφέρουν στελέχη με γνώση των συζητήσεων, είναι πολύ πιθανό να γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλωστε σημειώνουν ότι για να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία εκτενής συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. 

Από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωναν τη λήψη του e-mail της τρόικας και ανέφεραν ότι οι παρατηρήσεις των εκπροσώπων των πιστωτών της χώρας επικεντρώνονται στο θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Πάντως, σημείωναν ότι «δεν είμαστε μακριά» και πρόσθεταν ότι κάποια στιγμή σήμερα θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών, για να εκτιμηθεί η κατάσταση στην οποία γίνεται η διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει ένα e-mail που έχει στείλει η τρόικα και όχι περισσότερα, αλλά κατά την συνήθη τακτική της διάφορα συνοδευτικά κείμενα του e-mail έχουν αποσταλεί και σε άλλα υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει και e-mail προς το υπουργείο Εργασίας το οποίο αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή