ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Ταχεία αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η κρίση

ant-samaras-tacheia-apokatastasi-ton-adikion-poy-prokalese-i-krisi-2057136

«Τώρα που η οικονομία μας σταθεροποιείται, αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε με ταχείς ρυθμούς και τις αδικίες που προκάλεσε η κρίση», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει «το χρέος που έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρέος που γίνεται ακόμη πιο βαρύ στις δύσκολες μέρες που έφερε η οικονομική κρίση στον Τόπο μας»

«Πολιτεία και πολίτες υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στα Άτομα με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, την προσβασιμότητά τους παντού. Ιδίως μάλιστα στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία», επισημαίνει ακόμη ο κ. Σαμαράς και καταλήγει:

«Στόχος μας είναι να μπει τέλος σε κάθε αποκλεισμό και να διασφαλιστεί η πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και η ενεργός συμμετοχή τους σε κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην ίδια κατεύθυνση».