Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, καθώς "την ώρα που εμείς συζητάμε τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνηση συνδιαλέγεται μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων με την Τρόικα για την επιβολή νέων μέτρων που τον ανατρέπουν".

"Προτείνουμε να αναβληθεί η συζήτηση για λίγες μέρες, μέχρις ότου καταλήξει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ποιον Προϋπολογισμό θα ψηφίσει το Σώμα – ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και να δούμε τη Δευτέρα καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να τον ανατρέπει. Αυτό θα ήταν προσβολή και για την κυβέρνηση και για το Σώμα" ανέφερε ο κος Καμμένος.

"Το έχουμε συζητήσει αυτό εκτενώς" απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. "Πολλοί εκτιμούσαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός – και όμως εκτελέστηκε. Επειδή είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτείνω να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση" συμπλήρωσε.

Έκκληση να αντιμετωπιστεί η υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Π. Λαφαζάνη, κατόπιν συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού "επίκαιρο θέμα που μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις" και ζήτησε "να αναληφθεί άμεσα μια πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία, για να μην πυροδοτηθούν γεγονότα που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Η έκκληση αυτή είναι έκκληση δημοκρατίας και ομαλότητας και παρακαλώ την κυβέρνηση να τη λάβει σοβαρά υπόψη" κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή