Εμμένει στις θέσεις του για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ο Χ. Αθανασίου

Εμμένει στις θέσεις του για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ο Χ. Αθανασίου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένει, παρα τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί, στην θέση του για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Διακαιοσύνης Χαραλαμπος Αθανασίου.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε την αντίθεσή του στο γεγονός επισημαίνοντας ωστόσο οτι αρμόδια να αποφανθεί είναι η Βουλή.

«Ήμουν ξεκάθαρος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, αυτό πιστεύω. Αυτή τη φιλοσοφία θα εισηγηθώ στην κυβέρνηση και η Βουλή θα αποφασίσει».

Ο κ. Αθανασίου , ωστόσο ανασκεύασε προηγούμενη δήλωσή του, που έλεγε ότι «η Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών».

«Έκανα εκ παραδρομής ένα λάθος στο ρήμα που χρησιμοποίησα για τη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν ισχύει ότι το απαγορεύει, αλλά ότι δεν το προβλέπει. Μιλά για γάμο μεταξύ γυναίκας και άντρα» τόνισε.

Για το θέμα της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ότι θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή