Κόντρα κυβέρνησης – δικαστών μετά από ανάρτηση του προέδρου του ΣτΕ στο διαδίκτυο

Κόντρα κυβέρνησης – δικαστών μετά από ανάρτηση του προέδρου του ΣτΕ στο διαδίκτυο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου να αναρτήσει στο σάιτ του ανώτατου δικαστηρίου την επιστολή 47 σελίδων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προς την τροικα.

Η κίνηση αυτή του κ. Ρίζου ερμηνεύεται ως ενδειξη της δυσαρέσκειας του Ανωτατου δικαστικού ως προς την σταση που τηρεί η κυβέρνηση στα μισθολογικά θέματα των δικαστών.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση.

Άλλωστε την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Παράλληλα, οι δικαστικές ενώσεις στα σάιτ τους έχουν αναρτήσει υποδείγματα των νέων αγωγών που θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Οι νέες αυτές αγωγές αφορούν τις αναδρομικές διαφορές των αποδοχών τους για το διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή