Κίνημα βουλευτών υπέρ ανάδειξης νέου Προέδρου

Κίνημα βουλευτών υπέρ ανάδειξης νέου Προέδρου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μια πρωτοβουλία υπέρ της αναβολής των εκλογών και της συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκδηλώθηκε χθες, παρουσιάζοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στηρίζεται όχι μόνον από βουλευτές που δεν είχαν μέχρι σήμερα εκδηλωθεί, αλλά και από κάποιους που είχαν διατυπώσει αντίθετη άποψη.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμ. Ψύρρας και οι ανεξάρτητοι Σπ. Λυκούδης, Π. Τατσόπουλος, Γρ. Ψαριανός, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης, Π. Μουτσινάς, Τ. Κουράκος και Γ. Κασαπίδης φέρονται να συνυπέγραψαν κείμενο ζητώντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτάσσοντας την ανάγκη να σταλεί μήνυμα συναίνεσης προς την Ε.Ε. και τις αγορές και κυρίως να μη χαθεί η ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Το εν λόγω κείμενο, που ζητεί από τους κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα να προτάξουν το συμφέρον της χώρας και να προσδιορίσουν από κοινού τις εκλογές εντός του 2015, το είδαν με ενδιαφέρον και άλλοι βουλευτές, όπως οι κ. Μ. Ανδρουλάκης και Μαρία Ρεπούση, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ν. Σηφουνάκης και Δ. Κρεμαστινός.

Κάποιοι από τους υπογράφοντες την εν λόγω πρόταση, όπως οι κ. Π. Τατσόπουλος και Ν. Τσούκαλης, έκριναν απαραίτητο να προβούν και σε μια σημαντική διευκρίνιση, ότι η υπογραφή τους ισχύει μόνον αν η εισήγηση γίνει αποδεκτή και από τους δύο, τονίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση δεν θα υπερψηφίσουν Πρόεδρο. Το γεγονός, τέλος, ότι ανάλογη πρόταση έχει καταθέσει και το «Ποτάμι» έκανε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται χθες το βράδυ ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εξωθεσμικό σχέδιο των γνωστών προθύμων» και απέρριπταν την πρόταση.

Αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία της ανεξάρτητης Κατερίνας Μάρκου, η οποία, αν και παραδέχτηκε ότι «τα νούμερα του προϋπολογισμού είναι στον αέρα», ανέδειξε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό «ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή