Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ

Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλεί το ΚΚΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις έναντι των κυοφορούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό απηύθυνε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. Κάλεσε τους εργαζομένους να ξεπεράσουν «τον αποπροσανατολιστικό “θόρυβο” σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν σε κάποιο βαθμό με την ιταλική και γαλλική πίεση προς τη γερμανική κυβέρνηση για αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης στην Ευρωζώνη. Ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι είτε αυτές γίνουν άμεσα είτε τον Μάρτιο είτε τον Μάιο, δεν πρόκειται να δώσουν λύση, καθώς απαιτείται συνολική ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων.

Μιλώντας για την επόμενη περίοδο, τόνισε ότι κοινός τόπος όλων των εναλλακτικών λύσεων είναι να συνεχιστεί η κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει, εργασιακών και ασφαλιστικών, να τηρηθούν οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική, τις ποσοστώσεις στην εγχώρια παραγωγή, την «απελευθέρωση» και τις ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας, να συνεχίσει να πληρώνει ο λαός για ένα μέρος του κρατικού χρέους που ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του ούτε ωφελήθηκε από τη διόγκωσή του. Επιτέθηκε, μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεσμεύεται και αυτός σε αυτά, ενώ επισήμανε ότι «ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνάψει κάποιο “πρόγραμμα” με τους εταίρους».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» τη συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά, τονίζοντας ότι αυτά ήταν προαποφασισμένα, αποτελούν κατευθύνσεις της Ε.Ε. από το 2001 και περιέχονται στους στόχους της στρατηγικής της Ε.Ε. «Ευρώπη 2020».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφορικά με τη θέση του κόμματος «ούτε μια μέρα ανοχή» σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου, τόνισε ότι «ένα κόμμα που θεωρεί ότι θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα θα πρέπει να έχει ανάγκη τον λαό στους δρόμους. Αν ληφθούν μέτρα φιλολαϊκά –λέω υποθετικά– θα είμαστε στους δρόμους για να στηρίξουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν από τη διεκδίκηση αύξησης μισθού, χορήγησης 13ου και 14ου μισθού, κατάργησης των μνημονιακών νόμων». Εμφανίσθηκε, ωστόσο, βέβαιος, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συμβιβασθεί, όπως ήδη κάνει «με τη μέθοδο της διολισθήσεως», θα ακολουθήσει οδηγίες, θα υποτάσσεται στις πιέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή