Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά Γ. Παπανδρέου

Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά Γ. Παπανδρέου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεσες αλλά σκληρές αιχμές προς τον κ. Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αφήνοντας υπαινιγμούς ακόμη και για αβεβαιότητα και αστάθεια που μπορεί να προέλθει για την κυβέρνηση και τη χώρα από τον «χώρο» του ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δίχως να κατονομάσει τον προκάτοχό του, περιέγραψε ένα σκηνικό οιονεί αστάθειας, που θα μπορούσε να προκύψει αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά οριοθέτησε χρονικά την όποια κινητικότητα από την πλευρά του κ. Παπανδρέου στην περίοδο μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου.

«Είναι αδιανόητο», είπε σε ομιλία του προς τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης, «μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο δικός μας χώρος να γίνει πηγή αβεβαιότητας και αστάθειας για τη χώρα». Και επισήμανε πως δεν πρόκειται να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος άφησε επίσης αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους παρόντες να είναι «έτοιμοι και για εξελίξεις οι οποίες θα προκληθούν λόγω ανευθυνότητας άλλων με στόχο το μικροκομματικό συμφέρον, με πραγματικό στόχο τη χώρα, η θέση της οποίας τίθεται σε αμφιβολία και σε αμφισβήτηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ασύμμετρες καταστάσεις» και επισήμανε ότι «λίγοι άνθρωποι, ακόμα και ένας άνθρωπος αρκεί για να αδικήσει τη δουλειά πολλών άλλων». Μίλησε, επίσης, για ασέβεια απέναντι στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προσπάθειες των βουλευτών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ κρύβονται «επειδή στη δημοσιότητα κυριαρχούν κάποιες άλλες απόψεις, κάποιες άλλες δήθεν πρωτοβουλίες». Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο ίδιος αποφεύγει να αναφέρεται στα ενδοκομματικά ζητήματα λόγω των προτεραιοτήτων που υπάρχουν αυτή την περίοδο σε σχέση με την οικονομία, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και την εξωτερική πολιτική. «Ειλικρινά», επισήμανε, «δεν μπορούμε εμείς να τροφοδοτούμε με εσφαλμένες εντυπώσεις τον δημόσιο διάλογο».

Τριήμερη εξόρμηση

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Συντονιστικού εξέφρασαν τη στήριξή τους στον κ. Βενιζέλο προσωπικά, τόσο στους χειρισμούς που έχει αναλάβει σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-15 Δεκεμβρίου) τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όσων συνεργάζονται στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης θα πραγματοποιήσουν τριήμερη πανελλαδική εξόρμηση, με σκοπό να κάνουν γνωστή την πλατφόρμα των θέσεων, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί ώς αυτή τη στιγμή. Συμφώνησαν άπαντες ότι το προσκλητήριο προς όσους επιθυμούν να συστρατευθούν θα παραμείνει ανοιχτό. Τις επόμενες ημέρες στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις και ζυμώσεις με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο, σε μια προσπάθεια επανενεργοποίησης ατόμων που είχαν δραστηριοποιηθεί σε μια σειρά από εγχειρήματα με σκοπό την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή