Μηνύματα για «επώδυνη μετάβαση στην επόμενη μέρα»

Μηνύματα για «επώδυνη μετάβαση στην επόμενη μέρα»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σαφές όσο και εντόνως ανησυχητικό μήνυμα εκπέμπουν τα τελευταία 24ωρα, τόσο εντός (κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού), όσο και εκτός Βουλής κεντρικά πρόσωπα του πολιτικού σκηνικού της χώρας: Το μήνυμα αυτό αφορά τα επόμενα βήματα της χώρας και, κυρίως, ποιό χαρακτήρα θα έχουν αυτά τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και την ελληνική κοινωνία. Και είναι μήνυμα ότι οι, έως και πολύ, δύσκολες ώρες είναι ακόμα «μπροστά». Απαντες –όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από την κυβερνώσα πλειοψηφία- ομιλούν για «επώδυνες» ημέρες που έρχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η αρχή έγινε πριν από λίγα 24ωρα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Σκάι: «Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα είναι ένας περίπατος στην εξοχή η επόμενη μέρα. Η Ελλάδα έχει πέσει βαθιά στην χαράδρα και για να βγούμε στο ξέφωτο μπορεί να ματώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τώρα, εντός Κοινοβουλίου (με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να βρίσκονται όπως όλα δείχνουν στην κόψη του ξυραφιού), τη σκυτάλη πήρε η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός εμφανώς προβληματισμένη από τις εξελίξεις, από το πολιτικό κλίμα που επικρατεί κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς επίσης και από τα «σήματα» που εκπέμπει η Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα, μεταξύ άλλων στην παρέμβασή της υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κλείνει η επώδυνη περίοδος της σκληρής προσαρμογής. Πρέπει να περάσουμε στην καινούρια περίοδο, εκείνη της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, της ομαλής εξόδου στις αγορές. Από ό,τι φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, και εξαιτίας των λαθών και παραλείψεων της τρόικας, η μετάβαση θα γίνει με εξίσου επώδυνο τρόπο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε:  «Η απεμπλοκή της χώρας μας από το ασφυκτικό πλαίσιο της μνημονιακής επιτήρησης αποδεικνύεται επώδυνη».

«Θα υπάρξουν οδύνες στην πορεία», τόνισε το μεσημέρι της Κυριακής κατά την διάρκεια σύντομης παρέμβασής του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Κων. Τριαντάφυλλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικά πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου σημείωνε: «Το πολύ δημοσιονομικό "ξύλο" το έχουμε φάει. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα», είχε πει (2/8) ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή