Χ. Αθανασίου: «Εύχομαι ο Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας»

Χ. Αθανασίου: «Εύχομαι ο Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Εύχομαι από καρδιάς να αναθεωρήσει ο Ν. Ρωμανός την απόφασή του και να σταματήσει την απεργία πείνας», είπε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, σε μια ακόμα προσπάθεια δημόσιας παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί τέλος στην περιπέτεια του απεργού πείνας.

«Κανείς δεν ζήτησε δήλωση φρονημάτων. Εύχομαι έστω και τώρα, όποια κι αν είναι τα όνειρά του, να συνειδητοποιήσει ότι όλα μπορεί να τα πράξει ζωντανός και υγιής», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι η πολιτεία δεν εκδικείται τον Ν. Ρωμανό για τις απόψεις και τις πράξεις του. Και επανέλαβε ότι εξετάζεται η λύση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τουλάχιστον για όσο τα αρμόδια όργανα (δικαστικό συμβούλιο και ανακριτής) κρίνουν ότι δεν μπορεί να εγκριθούν άδειες στο συγκεκριμένο κρατούμενο.

Τόνισε δε πολλές φορές ο κ. Αθανασίου ότι βάσει του νόμου, ο υπουργός δεν μπορεί να παρέμβει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή