Καμμένος: Δεν θα βρεθούν οι 180

Καμμένος: Δεν θα βρεθούν οι 180

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομολογία ήττας που οδηγεί σε εκλογές χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα ο κ. Π. Καμμένος, μετά την κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Εκτελεστικού Γραφείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε αυτό το πνεύμα, στη συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν ο συνεργαζόμενος Ν. Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκράτες) και ο εκπρόσωπος του Αρματος Πολιτών του Γ. Δημαρά, αποφασίστηκε ότι ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Θα συγκροτηθεί μια κοινή επιτροπή εκλογικού αγώνα με επικεφαλής τον Θ. Παπαχριστόπουλο και μια κοινή επιτροπή επιλογής υποψηφίων υπό τον Π. Σγουρίδη, ενώ ο κ. Καμμένος θα ξεκινήσει εκλογικές περιοδείες, με πρώτο σταθμό τον Πύργο της Ηλείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα βρεθούν οι 180 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Δήμας να αντικατασταθεί στην τρίτη ψηφοφορία, λέγοντας ότι αυτή η υπόσχεση εμπεριέχεται σε προσεγγίσεις που γίνονται σε ανεξάρτητους βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο. Επανέλαβε δε ότι η δική του Κ.Ο. δεν θα έχει καμία διαρροή από την ομόφωνη απόφαση να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την πεποίθηση αυτή συμμερίζονται τα περισσότερα στελέχη των ΑΝΕΛ. Κάποιοι δεν αποκλείουν, ωστόσο, να υπάρχουν στην Κ.Ο. «σιγανά ποτάμια» που θα ανοίξουν τα χαρτιά τους μόνο στην τρίτη ψηφοφορία. Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει πως ο ίδιος δέχεται καθημερινά πιέσεις και «προσφορές απίστευτες» από «επιχειρηματίες, φίλους και παράγοντες» να ψηφίσει Πρόεδρο.

Σε πολιτικό επίπεδο, οι ΑΝΕΛ θα επιχειρήσουν να πλασαριστούν ως δυνάμει κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως το κόμμα που θα του κόψει την αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. «Ψηφίστε μας για να κόψουμε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ» θα είναι το εκλογικό επιχείρημα των ΑΝΕΛ. Αυτό ακόμα διατυπώνεται εμμέσως, όπως π.χ. πρόσφατα από την κ. Ελενα Κουντουρά, η οποία τάχθηκε κατά της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καμμένος στη χθεσινή δήλωσή του υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ θα διαφυλάξουν τα εθνικά θέματα, την Ορθοδοξία και τη Δημοκρατία και ότι θα είναι οι εγγυητές της περιουσίας του Ελληνα, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του θα αναδειχθεί ρυθμιστής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Την Παρασκευή, ο κ. Καμμένος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα ως μάρτυρας για την υπόθεση των CDS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή