Βουλή: Στις 7 το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Βουλή: Στις 7 το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε αυτή την διαδικασία, όσο και στην επόμενη –που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 23/12, στην εικαζόμενη περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εκλογή από την πρώτη προσπάθεια- απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι. Τρίτη ψηφοφορία, αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου. Σε εκείνη την τελευταία της συνταγματικά προβλεπόμενης σειράς των ψηφοφοριών, θα απαιτούνται 180 ψήφοι.

Στο μεσοδιάστημα και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε την περίοδο των εορτών, θα λειτουργεί «κανονικά» η Βουλή, με συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών, με αντικείμενο την επεξεργασία νομοσχεδίων και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, παραλλήλως προς τα αναφερόμενα, και η δρομολόγηση των διαδικασιών σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Μετά από την πρόσφατη κατάθεση της σχετικής πρότασης από την ΝΔ, η Βουλή καλείται να συγκροτήσει διακομματική Επιτροπή, για την επεξεργασία όσων προτάσεων υπάρχουν ήδη ή θα παρουσιαστούν, ακριβώς για τα άρθρα εκείνα του Συντάγματος που θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η συζήτηση και λήψη απόφασης για τον ορισμό προθεσμίας υποβολής έκθεσης από την διακομματική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο, την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ολες οι διαδικασίες θα διακοπούν αν η παρούσα Βουλή αποτύχει να εκλέξει τον διάδοχο του κ. Καρ. Παπούλια και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή