Υβρεις και απειλές από τον Κασιδιάρη στη Βουλή

Υβρεις και απειλές από τον Κασιδιάρη στη Βουλή

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε συντριπτική πλειοψηφία, 219 υπέρ, επί συνολικά 238 παρόντων βουλευτών, η Βουλή χθες αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του Ηλ. Κασιδιάρη, όπως είχε ζητηθεί από την εισαγγελική αρχή προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή του βουλευτή της Χ.Α. σε υπόθεση υποκλοπών (για τη γνωστή υπόθεση με τη βιντεοσκόπηση ιδιωτικής συνομιλίας του με τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο). Της ψηφοφορίας προηγήθηκε ομιλία του προφυλακισθέντος βουλευτή – έλαβε σχετική άδεια προκειμένου να μεταβεί στο Κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του δόθηκε, επιτέθηκε εξαπολύοντας ύβρεις, τόσο προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, όσο και συνολικά κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ενώ τήρησε στάση εξόχως απαξιωτική προς τη Βουλή και τον Κανονισμό λειτουργίας της.

Κατά της άρσης ασυλίας του συγκεκριμένου βουλευτή ψήφισαν, εκτός από τους δέκα βουλευτές της Χ.Α., και εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρία Κόλλια, Τ. Κουίκ, Κ. Δαμαβολίτης, Γ. Δημαράς, Μαρ. Ουζουνίδης και Π. Χαϊκάλης. «Παρών» δήλωσε ο Γ. Αβραμίδης (επίσης των ΑΝΕΛ).

Η Βουλή αποφάσισε επίσης με μεγάλη πλειοψηφία την άρση της ασυλίας και για τους χρυσαυγίτες Ηλ. Παναγιώταρο και Κ. Μπαρμπαρούση, οι οποίοι πυροβολούσαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του πραξικοπηματία Ντερτιλή  (για την ίδια υπόθεση ήρθη η ασυλία και του Ευστ. Μπούκουρα). Εν προκειμένω, υπέρ ψήφισαν 222 βουλευτές, κατά 13 (από τους ΑΝΕΛ οι Δημαράς, Δαμαβολίτης και Χαϊκάλης), παρών τρεις (Ουζουνίδης, Κουίκ και Χρυσοβελώνη).

«Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ένα μεγάλο πατριώτη, ένα μεγάλο άντρα. Τιμή μας και καμάρι μας. Εσείς, διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία, τελειώνετε», είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος απευθενόμενος σε όλες τις άλλες πτέρυγες της Βουλής.

Στον αντίποδα η Βουλή απέρριψε αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Θ. Κωνσταντινίδη, Φωτεινής Αραμπατζή, Δημ. Αναγνωστάκη και Ν. Ταγαρά για άλλες υποθέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή