Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα ο σεβασμός δικαιωμάτων και ελευθεριών

Ευ. Βενιζέλος: Προτεραιότητα ο σεβασμός δικαιωμάτων και ελευθεριών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί προτεραιότητα πρωταρχικής σημασίας. Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του με αφορμή την 66η επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 Η Ελλάδα θεωρεί ότι η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προαγωγή της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, επεσήμανε ακόμα ο κ. Βενιζέλος, που τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει κάθε προσπάθεια για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικότερα σήμερα που η ευρύτερη περιοχή έχει καταστεί θέατρο κατάφωρων παραβιάσεων πολιτικών και θρησκευτικών ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη ζωή και την ελευθερία.

Η υιοθέτηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, του νόμου για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο οποίος συνιστά ένα πληρέστατο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της μεγάλης προσήλωσης της Ελλάδας στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που πρόσθεσε ότι η Ελληνική Δημοκρατία, επιδιώκοντας την ενίσχυση του ρόλου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και την αναβάθμιση της ελληνικής συμμετοχής της σε αυτό, προωθεί ενεργά την ελληνική υποψηφιότητά για μία θέση στο Συμβούλιο την περίοδο 2019-20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή