ΣΥΡΙΖΑ: «Στενά κομματική η επιλογή Δήμα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Στενά κομματική η επιλογή Δήμα»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόταση άλλου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η παρούσα Βουλή δεν καταφέρει να εκλέξει τον κ. Στ. Δήμα και οδηγηθούμε σε εκλογές. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση, χθες, του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Δήμα «στενά κομματική». «Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Δήμας είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Πρόκειται για κομματική υποψηφιότητα, που αποσκοπεί να συσπειρώσει αυτόν τον χώρο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης για να προσθέσει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει το χαρακτηριστικό της ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης.

Με τη βεβαιότητα ότι «προεδρική πλειοψηφία δεν υπάρχει», στην Κουμουνδούρου εγκαινιάσθηκε χθες και επισήμως, με συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η προετοιμασία για τις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε στην εισήγησή του ότι θα κυριαρχήσει «κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών» ανάμεσα στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου, για την αναχαίτιση του οποίου ζήτησε ετοιμότητα και εγρήγορση. Ζήτησε, επίσης, να ολοκληρωθούν οι προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, με προτεραιότητα αυτές που αφορούν τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τη διαφθορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα έναρξης των διεργασιών κατάρτισης ψηφοδελτίων. Οι παράλληλες διεργασίες συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας με ανεξάρτητους βουλευτές.

Εφόσον η βεβαιότητα της Κουμουνδούρου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι δεδομένη, η συζήτηση μετατίθεται στην επομένη ημέρα των εκλογών και στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που θέτει η εκπνοή της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου. Αν και σε ανεπίσημες συζητήσεις τους στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για νέα παράταση, ώστε να δοθεί χρόνος για ουσιαστική διαπραγμάτευση, η επίσημη θέση παραμένει τεχνηέντως ασαφής. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους όρους έναρξης της διαπραγμάτευσης, η οποία θα ξεκινήσει την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών», δήλωσε σχετικά ο κ. Σκουρλέτης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο κ. Π. Λαφαζάνης, απαντώντας επί του συγκεκριμένου (REAL FM) υποστήριξε ότι θα πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη τους το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν δεν πάρουν υπόψη τους ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα, ότι έχουμε μια νέα κατάσταση, ότι ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τη γνώμη του και έχει αποφασίσει για κάτι το διαφορετικό, πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δυσμενείς όχι για τη χώρα μας, κυρίως για τους πιστωτές και τα συμφέροντά τους», δήλωσε. Πάντως, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, τόνισε σε δήλωσή του στην ιταλική La Stampa ότι «δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία». Την ίδια στιγμή, ο κ. Γ. Τόλιος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε (ΣΚΑΪ) ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί για δανεισμό και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις χώρες BRICS, μεταξύ των οποίων και τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή