Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μοσκοβισί

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μοσκοβισί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16 Δεκεμβρίου) ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε με προσωπικό μήνυμα του στο Twitter.

«Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της καθώς προωθούν μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη», δηλώνει ο κοινοτικός επίτροπος.

Εξάλλου, σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1, ο κ. Μοσκοβισί ερωτηθείς σχετικά με το αν έρχεται στην Ελλάδα για να «την νουθετήσει, να της δώσει παράταση ή νέες πιστώσεις», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Πρώτ' απ' όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει έναν χρονικό ορίζοντα δύο μηνών για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Κατά δεύτερο, στόχος μου είναι να δείξω την υποστήριξή μου, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, είμαστε δίπλα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες σταματούν».

Ο Επίτροπος αναγνώρισε στη συνέχεια ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν κατά 10%, με πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Ήταν δύσκολα για τους Έλληνες, αλλά τώρα βλέπουν την έξοδο από το τούνελ, υπό την προϋπόθεση να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω. Η Ευρώπη, η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε ο Μοσκοβισί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή