Επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς η Μαρία Δαμανάκη

Επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς η Μαρία Δαμανάκη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μέχρι πρότινος Ευρωπαία Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κ. Μαρία Δαμανάκη, αναλαμβάνει eπικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς του Ιδρύματος "The Nature Conservancy".  Στις σχετικές ανακοινώσεις προχώρησαν την Πέμπτη από την έδρα του Ιδρύματος στο Αρλινγκτον των ΗΠΑ, όπου η κ. Δαμανάκη θα εδρεύει ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, με αρμοδιότητα στους Ωκεανούς.

«Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Nature Conservancy κ. Μαρκ Τέρτσεκ. «Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία αυτού που αποτελεί το 71% της επιφάνειας του πλανήτη και τη βαθύτερη μνήμη της γης και της ανθρώπινης ύπαρξης», δήλωσε η κ. Δαμανάκη και επισήμανε ότι επιθυμεί να συμβάλλει «στα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε στηριγμένοι στην επιστήμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή