ΣΥΡΙΖΑ: πολυφωνία για την επόμενη μέρα

ΣΥΡΙΖΑ: πολυφωνία για την επόμενη μέρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επομένη των εκλογών και στο τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση επεκτείνεται η πολυφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες, ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου, ανέφερε (Real Fm) ότι «σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος παράτασης της υπάρχουσας συμφωνίας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι δεν τίθεται θέμα χρονοδιαγράμματος του διμήνου που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση με τους δανειστές. «Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Εχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;».

Ο κ. Μητρόπουλος έθεσε, επίσης, σε αμφισβήτηση την πολυδιαφημισμένη ως «πρώτη πράξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου με ένα άρθρο. «Οσοι λένε ότι με ένα άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν έχουν γνώση του όγκου τους», ανέφερε σχετικά. Μίλησε, δε, για διαπραγμάτευση που θα αρχίσει «και ως προς τις δανειακές συμβάσεις και με την ακύρωση των νόμων» και πρόσθεσε ότι για όλα αυτά απαιτείται διαπραγματευτικό κύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή