Συνάντηση Καμμένου – Παππά ενόψει προεδρικής εκλογής

Συνάντηση Καμμένου – Παππά ενόψει προεδρικής εκλογής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη και λεπτομερή αποσαφήνιση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα ζητήσουν από κοινού οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη. Αυτό συμφώνησαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Σύμφωνα με κύκλους των ΑΝΕΛ, η συνάντηση ήταν τυχαία και είχε διάρκεια 6 λεπτών. Οι κ. Καμμένος και Παππάς συμφώνησαν ως προς «την αναγκαιότητα για την πλήρη διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών στις ονομαστικές ψηφοφορίες». Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) θα ζητήσουν από κοινού συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ δήλωσε πως ανησυχεί «με τις όποιες μεθοδεύσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς» για να παραμείνει στην εξουσία.

Κύκλοι των ΑΝΕΛ τόνιζαν ότι θα πρέπει θεσμικά να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, αν θα ψηφίσουν και πώς θα ψηφίσουν.

Πάντως, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Εκτελεστικού Γραφείου των ΑΝΕΛ, που επιβεβαίωσε την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο βουλευτές έβαλαν σε αυτό το «όχι» προϋποθέσεις. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Π. Χαϊκάλης δήλωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει εθνικό ζήτημα, τότε ίσως το κόμμα να αλλάξει στάση.

«Δεν θα ψηφίσω για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς υπάρχει ομόφωνη απόφαση των ΑΝΕΛ. Αν όμως συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα ένα εθνικό θέμα, ίσως το κόμμα να αλλάξει τη στάση του», είπε ο κ. Χαϊκάλης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος έκανε δηλώσεις η κ. Μ. Κόλλια – Τσαρούχα λέγοντας ότι «δεν θα ψηφίσω για ΠτΔ, αλλά θα το έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε στη χώρα ένα συνταρακτικό γεγονός, όπως ένας εθνικός κίνδυνος». Η ηγεσία προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι αυτό που ήθελαν οι βουλευτές ήταν να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο να οδηγήσει η κυβέρνηση τη χώρα σε θερμό επεισόδιο, αν δει ότι δεν της βγαίνει η προεδρική εκλογή. Χθες το απόγευμα και μέσω Τwitter, η κ. Κόλλια προχώρησε σε διόρθωση, τονίζοντας ότι «δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή