Στόχος Κουβέλη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος Κουβέλη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ώστε η πολιτική αλλαγή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις», δήλωσε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης, προεξοφλώντας κατ’ ουσίαν τις εκλογές, τις οποίες, άλλωστε, δεν έκρυψε ότι επιζητεί η ΔΗΜΑΡ, με την απόφασή της να καταψηφίσει τον κ. Στ. Δήμα.

«Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν μια κίνηση για να ληφθούν τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα», είπε ο κ. Κουβέλης και κατέστησε σαφές ότι ο στόχος του είναι ακόμη και μια προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιλογή αυτή απέδιδαν στην Αγ. Κωνσταντίνου και τη φωτογραφική επίθεση που δέχθηκε χθες ο κ. Κουβέλης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ομιλία του καταλόγισε «σε έναν αρχηγό μικρού κόμματος ότι συμμαχεί με εκείνους που λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ως επικίνδυνους για τον τόπο». «Τα μεγάλα ή τα μικρά κόμματα δεν κρίνονται μόνο από την εκλογική επιρροή τους, αλλά από τις αρχές και τις ιδέες που μεταφέρουν στην πολιτική ζωή», ήταν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ, που τόνισε ότι το τελευταίο που χρειάζεται η δημόσια ζωή είναι «υπαινιγμοί, μισόλογα και επιθέσεις παραπολιτικού χαρακτήρα».

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Κουβέλη ισχυρίζονταν ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια ενδοκομματική παραφωνία και ότι όλοι θα καταψηφίσουν τον κ. Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. τέσσερις από τους εννέα βουλευτές διαφώνησαν ριζικά με το έτερο σχέδιο που συζητήθηκε, δηλαδή το ενδεχόμενο της προεκλογικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα οι κ. Ν. Τσούκαλης, Νίκη Φούντα, Θ. Ψύρρας και Γ. Πανούσης διευκρίνισαν ότι δεν προτίθενται να στηρίξουν μια τέτοια προοπτική και περιέγραψαν ως αυτοκτονικό για τη ΔΗΜΑΡ το σχέδιο τα στελέχη της να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τάχα διατηρώντας την αυτονομία τους. Κατά πληροφορίες, ειδικώς ο κ. Πανούσης, θέλοντας να περιγράψει πόσο φαιδρό βρίσκει αυτό το σενάριο, είπε σε μια αποστροφή του ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα χαμογελάει πικρά όταν δει ότι το τέλος της ανανεωτικής Αριστεράς συνέπεσε με τη μετακίνηση του προέδρου της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην γραμματέα της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ…

Με αυτό το δεδομένο δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριζαν χθες ότι η στάση που θα τηρήσουν οι τέσσερις μπορεί εντέλει και να μεταβληθεί στην περίπτωση που διαφανεί πριν από τις 29 Δεκεμβρίου ότι η ΔΗΜΑΡ θα αφομοιωθεί προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο διότι, έχοντας διαχωρίσει τη θέση τους από τον τρόπο που ο κ. Κουβέλης βλέπει το τέλος της ΔΗΜΑΡ, θα νιώθουν απελευθερωμένοι να ψηφίσουν ανεξαρτήτως της προχθεσινής απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή