Βενιζέλος με Γκάμπριελ για την «επόμενη ημέρα»

Βενιζέλος με Γκάμπριελ για την «επόμενη ημέρα»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλαίσιο λήψης της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για δρομολόγηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξήγησε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Γκάμπριελ να στηρίξει κοινοβουλευτικά, ως πρόεδρος του SPD, την έγκριση της δίμηνης παράτασης του ισχύοντος προγράμματος κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην Ομοσπονδιακή Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η συζήτηση με τον κ. Γκάμπριελ αποτελεί «φυσιολογική συνέχεια» της επαφής που προηγήθηκε και με τον κ. Β. Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι οι δύο επαφές μετά και την απόφαση του Eurogroup καθιστούν σαφές «ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα, ένα μήνυμα πως μπορούμε να βαδίσουμε συντεταγμένα προς την έξοδο από το Μνημόνιο και προς την αλλαγή σελίδας». Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε επίσης και τον κ. Φρ. – Β. Στάινμαγερ, υπουργό Εξωτερικών, επίσης προερχόμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στάινμαγερ δήλωσε αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ωστόσο εξέφρασε τη στήριξή του «στις δυνάμεις της προόδου, αυτές που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την πορεία και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν ενωμένες για να ολοκληρώσουν αυτήν την προσπάθεια». Ο Στάινμαγερ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η προσοχή της Γερμανίας είναι στραμμένη προς την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή