Προέχει η πολιτική αλλαγή, υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ

Προέχει η πολιτική αλλαγή, υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαψεύσει τα σενάρια που διακινούνται και θέλουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να σκέφτονται ήδη τη διαφοροποίησή τους από την επίσημη γραμμή καταψήφισης του κ. Σταύρου Δήμα επιχείρησε χθες η Αγίου Κωνσταντίνου. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρας όχι μόνον θέλησε να απαξιώσει ως ανυπόστατες όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις που μεταδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ, αλλά και να διαβεβαιώσει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα αφομοιωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγεται, κι ότι θα διατηρήσει την αυτονομία της.

«Επαναλαμβάνουμε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πριν από μόλις δύο μήνες, αποφάσισε ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματός μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Συνεπώς, την όποια εκλογική τακτική μας θα την προσδιορίσουμε -όταν έρθει η ώρα- από θέση αυτονομίας, δηλαδή ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαχαίρας και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε επίσης ότι θα καταψηφίσουμε κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε στη διαιώνιση πολιτικών που απογείωσαν την ανεργία, τραυμάτισαν την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισαν την οικονομία στην ύφεση. Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Εχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης. Και σ’ αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλουμε από θέση αυτονομίας».

Παρά ωστόσο και τις νέες αυτές διαβεβαιώσεις, η σεναριολογία γύρω από τη ΔΗΜΑΡ όχι μόνον δεν κόπασε στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, αλλά χθες κυκλοφορούσε ευρέως η φημολογία ότι μεταξύ των κ. Τσίπρα και Κουβέλη υπάρχει ήδη συμφωνία ο τελευταίος να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής. Φήμες, τις οποίες σημειωτέον δεν θεωρούσαν ανυπόστατες ακόμη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή