Αναγνώρισε πρόοδο στο Δημόσιο ο Μοσκοβισί

Αναγνώρισε πρόοδο στο Δημόσιο ο Μοσκοβισί

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη των θεσμών της Ε.Ε. στην κυβέρνηση, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, υπογράμμισε κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί. «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, έχουν γίνει πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό τις οποίες και χαιρετίζω. Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες και να βοηθήσουμε», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη των θεσμών της Ε.Ε., καθώς ζητούμενο είναι το πώς θα αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας ώστε να γίνει πιο βιώσιμο και ανταγωνιστικό».

Ως προς την πρόοδο που έχει γίνει στο Δημόσιο, ο κ. Μοσκοβισί αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Μητσοτάκη –τον οποίο χαρακτήρισε «αποτελεσματικό παράγοντα όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα»–, αλλά και την ανάγκη για μετάβαση από την ποσοτική στην ποιοτική προσέγγιση των μεταρρυθμίσεων. «Οι πολίτες όταν πληρώνουν φόρους θέλουν να δουν πού πάνε τα λεφτά τους και θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, αφού ενημέρωσε αναλυτικά τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και για τον σχεδιασμό για την τριετία 2014-2016, ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για τη συνδρομή της χώρας του στη διοικητική μεταρρύθμιση. «Εχουμε περάσει πια από μια περίοδο όπου η έμφαση δινόταν στην επίτευξη ποσοτικών στόχων σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται σε ποιοτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Εχουμε αναλάβει με θάρρος και αποφασιστικότητα την ιδιοκτησία αυτών των μεταρρυθμίσεων και συζητάμε μαζί με τους εταίρους μας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Μοσκοβισί για τη στήριξή του. «Προσβλέπω στη συνεργασία μου με τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του με στόχο τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή