Θα ψηφίσουν οι έγκλειστοι Χ.Α.

Θα ψηφίσουν οι έγκλειστοι Χ.Α.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε το σκεπτικό ότι η προεδρική εκλογή αποτελεί ύψιστη πολιτειακής φύσεως κοινοβουλευτική διαδικασία, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε παροχή αδείας στους έγκλειστους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να παραστούν και να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια και των τριών ψηφοφοριών που προβλέπονται από το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ. Ο αρμόδιος για τις φυλακές εισαγγελικός λειτουργός Ν. Ποιμενίδης έκανε δεκτά τα αιτήματα των εγκλείστων της Χ.Α., ενώ ανάλογη θέση έλαβε και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στ. Μπούκουρα. Συνολικά, μαζί με τον Στ. Μπούκουρα, εννέα έγκλειστοι θα παραστούν στη Βουλή, οι Νίκ. Μιχαλολιάκος, Ηλ. Κασιδιάρης, Χρ. Παπάς, Γ. Λαγός, Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος και Ν. Κούζηλος.

Η παροχή αδείας στους έγκλειστους βουλευτές δίδεται για πρώτη φορά καθώς πρόσφατα αιτήματά τους να παραστούν στη διαδικασία παροχής ή μη ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δεν έγιναν δεκτά. Η μόνη άδεια που τους είχε έως σήμερα δοθεί αφορούσε τη δυνατότητά τους να παραστούν στη Βουλή και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους ενόψει των συζητήσεων για την παροχή άδειας από το Κοινοβούλιο για να κινηθούν σε βάρος τους ποινικές διαδικασίες.

Πέραν των εγκλείστων, θα παραστούν και οι βουλευτές της Χ.Α. που είναι έξω με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και όσοι έχουν απαγορεύσεις για συμμετοχή σε ποικίλες δραστηριότητες της Χ.Α., όπως η Ελένη Ζαρούλια, πλην όμως τους επιτρέπεται η άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Συνολικά 18 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της Χ.Α. θα παραστούν στην ψηφοφορία, εκ των οποίων, πλην του Στ. Μπούκουρα, και ο από καιρό ανεξάρτητος Χρυσ. Αλεξόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή