Μηνύματα προς βουλευτές ΑΝΕΛ κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Μηνύματα προς βουλευτές ΑΝΕΛ κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα «παρών» θα πρέπει να αναμένονται σήμερα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, όπως συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που έγινε, ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα ότι μια μερίδα ψηφοφόρων του κόμματος στην επικοινωνία μαζί τους εκφράζεται κατά της προσφυγής στις κάλπες τώρα, χωρίς ωστόσο να επιζητούν σύγκρουση με τον κ. Καμμένο ή την αλλαγή των αποφάσεων. Ετσι, δεν διαφώνησαν με την άποψη των ηγετικών στελεχών που υποστήριξαν ότι η πλειοψηφία του κόσμου που τους προσεγγίζει ζητάει κάλπες εδώ και τώρα. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, πάντως, ετέθη και το ζήτημα της καλλιέργειας του φόβου απέναντι στο ενδεχόμενο εκλογών και των σεναρίων τρόμου, που ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κουίκ χαρακτήρισε «τρομολαγνεία ποινικώς κολάσιμη». Ο κ. Κουίκ ενημέρωσε τους βουλευτές ότι θα αναλάβει με προσωπική πρωτοβουλία να καταθέσει για το φαινόμενο αυτό μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ήταν σύμφωνη στην εκτίμηση ότι δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στο πρόσωπο του υποψηφίου στον τρίτο γύρο ούτε θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μια πρωτοβουλία που αναμένεται να εκδηλωθεί από ανεξάρτητους βουλευτές. Η Κ.Ο. συμφώνησε στην εκτίμηση ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα λείπουν από τον κ. Δήμα 12 έως 18 βουλευτές.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ δεν έγινε ψηφοφορία, καθώς θεωρήθηκε ότι η ειλημμένη απόφαση των οργάνων δεν χρειάζεται νέα επιβεβαίωση. Ο κ. Π. Καμμένος και η κ. Μαρία Κόλλια, που έχουν συμμετάσχει ξανά σε διαδικασία εκλογής ΠτΔ, εξήγησαν ότι στη συνεδρίαση δεν γίνονται τοποθετήσεις και υπέδειξαν στους βουλευτές ότι θα σηκωθούν όρθιοι και θα δηλώσουν «παρών».

Στη συνεδρίαση, που είχε διάρκεια μιας ώρας και δέκα λεπτών, συμφωνήθηκε ότι οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να αποκτήσουν ένα απολύτως διακριτό στίγμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα επιτευχθεί με επιθέσεις και σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και ανάδειξη των διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα, κάτι που σημαίνει, όπως αναφέρθηκε από βουλευτές, ότι οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να ξεκινήσουν «διμέτωπο αγώνα». Ως πολύ σημαντικό και για το μέλλον του κόμματός τους αξιολόγησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να βγει αυτοδύναμος και ότι θα πρέπει να τον εμποδίσουν γι’ αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή