Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση

Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναίνεση, σε αντίθεση με το γενικότερο πολιτικό κλίμα, επικράτησε στη συνάντηση του υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και αντιπροσωπείας του τμήματος Δημ. Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το προωθούμενο ν/σ για το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων.

Παρότι προ ημερών η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ -στην οποία πρωτοστατούν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ- δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού της με τον υπουργό, η αντιπροσωπεία του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος (Αλ. Μητρόπουλος, Ολγα Γεροβασίλη, Στ. Κοντονής) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί για το νέο σύστημα αξιολόγησης πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Οι βουλευτές εμφανίστηκαν κατ’ αρχήν θετικοί στο σχέδιο του υπουργού, επιφυλάχθηκαν ωστόσο να επανέλθουν σύντομα με τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα -πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα- στη Βουλή. «Σεβόμενος απόλυτα τον ρόλο των κομμάτων, ήθελα να σας παρουσιάσω το νέο σύστημα πριν το σχέδιο νόμου τεθεί σε δημόσια διαβούλευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι από την πλευρά τους δήλωσαν ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα αδιάβλητο και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης». Ωστόσο μετέφεραν -όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση- την «ανησυχία που υπάρχει στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων αναφορικά με τη μείωση μισθών και τα διαλαμβανόμενα στο 47σέλιδο κείμενο του Γκ. Χαρδούβελη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή