Πως ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Πως ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε θετικές ψήφους απέσπασε από τους ανεξάρτητους βουλευτές η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, κατά την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δεκαπέντε εξ αυτών ψήφισαν «παρών», ενώ τέσσερις απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα, υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν οι κ.κ. Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης και η κ. Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι κ.κ. Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πάρις Μουτσινάς, Ιωάννης Μελάς, Θωμάς Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και οι κυρίες Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή

Απόντες ήταν οι κ.κ. Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ψηφοφορία, ο κ. Παναγιώτης Μελάς απάντησε ότι δεν θα τηρήσει την ίδια στάση στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.

«Είχα δηλώσει ότι είμαι 60% Σταύρος Δήμας και 40% παρών. Σήμερα εξέφρασα το 40%», δήλωσε ο κ. Μελάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για να ψηφίσει Πρόεδρο:

-Κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους «γιατί το χρέος είναι εθνική υπόθεση και αφορά 4-5 γενιές Ελλήνων»

-Ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης

-Ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο «υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Ο κ. Κουράκος, καταλήγοντας, εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς θέλει να μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Για να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, πρέπει να συντρέξουν οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή