Αντ. Σαμαράς: Η πολιτική αστάθεια σύντομα θα επιλυθεί

Αντ. Σαμαράς: Η πολιτική αστάθεια σύντομα θα επιλυθεί

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος το απόγευμα της Πέμπτης. στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών

«To τρίτο τρίμηνο του έτους, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο πλεόνασμα στην ευρωζώνη. Αυτή η θεματική επάνοδος οφείλεται σε θυσίες του ελληνικού λαού που δεν έχουν προηγούμενο», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Δεν θα επιτρέψω, δεν θα επιτρέψει το πολιτικό σύστημα σε κανένα να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».

Μ. Ρέντσι: Εύχομαι η Ελλάδα να λύσει τα θέματά της

«Εχω ιδιαίτερη σεβασμό στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα. Εύχομαι να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους και ελπίζω αυτό να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία προς την έξοδο από την κρίση», τόνισε, από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Ο κ. Ρέντσι, διευκρίνισε πάντως ότι Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

«Συγκρίσεις με την Ιταλία δεν είναι ορθό να γίνονται. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η Ιταλία, όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της εκλογής νέου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο διάβασε το μάθημα, έλαβε το μήνυμα από τον Απρίλιο του 2013. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο της Ιταλίας θα μπορέσει να κάνει ό,τι χρειάζεται εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή