Αλ. Τσίπρας: Είναι σοβαρή καταγγελία

Αλ. Τσίπρας: Είναι σοβαρή καταγγελία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά «πολύ σοβαρής υπόθεσης» έσπευσε να προσδώσει η Κουμουνδούρου στις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, από την πρώτη στιγμή που αυτές έγιναν. Ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να δώσει τον τόνο: «Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην κάνω καμιά παραπέρα δήλωση, εάν δεν δω τα στοιχεία και δεν εκτιμήσω, με βάση τα στοιχεία που θα κατατεθούν, το πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις», ενώ έκανε αναφορά σε «ολισθηρό δρόμο, δρόμο μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνισθεί ο κύκλος».

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπόθεση Χαϊκάλη έρχεται να ενισχύσει τις αναφορές που στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν κάνει περί καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο σχετικός θόρυβος, μάλιστα, εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει υπέρ της στόχευσης του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτευχθεί η συγκέντρωση 180 ψήφων υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Δήμα.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε να υπενθυμίσει (ΑΝΤ1) ότι «όταν είχαμε αναφερθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα του Τύπου κυρίως, αλλά και σε συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων που είχαν αναφερθεί γύρω από το θέμα, τότε είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Σήμερα αποκαλύπτεται, απ’ ό,τι φαίνεται με έναν αρκετά σαφή τρόπο και με στοιχεία απ’ ό,τι ακούμε, ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία». Ανέφερε, δε, ότι «αναμένουμε εκ μέρους της κυβέρνησης πειστικές απαντήσεις, ειδάλλως θα είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη».

Με βάση όσα έγιναν γνωστά για την ταυτότητα του εμπλεκομένου, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι «έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να “εκτελέσει” ένα τέτοιο συμβόλαιο». Μάλιστα, άφηναν αιχμές για τον τρόπο που χειρίσθηκε την υπόθεση η Δικαιοσύνη και κάνουν λόγο για αδράνεια της εισαγγελικής αρχής, που, ενώ είχε στην κατοχή της το οπτικοακουστικό υλικό, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε αναφορά με ανακοίνωσή της σε «σκιές που πλανώνται πάνω από τη δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα» και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται.

Το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο προς τον λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή