Αμεση διερεύνηση καταγγελιών ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Αμεση διερεύνηση καταγγελιών ζητεί το ΠΑΣΟΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενόψει πιθανής προκήρυξης εκλογών, κινήθηκε και χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, κατά την ομιλία του στο τρίτο αναπτυξιακό συνέδριο του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, ότι το κόμμα του θα παραμείνει στη γραμμή της ανάγκης για εξεύρεση συναίνεσης έως και την τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και μετά αυτήν.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να έχουμε πει την πραγματικότητα», διότι «οι καιροί ου μενετοί». Και επισήμανε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας για τα πολιτικά κόμματα που έχω καλέσει να συναινέσουν να συμφωνήσουμε στην εκλογή Προέδρου και σε μια ομάδα διαπραγμάτευσης». Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι δεν πρέπει να σπαταληθεί ο χρόνος της παράτασης που έχει λάβει η χώρα ώς τις 28 Φεβρουαρίου και υπογράμμισε ότι εφόσον η διαπραγμάτευση κριθεί επιτυχής, θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και θα επιτραπεί η έξοδος της χώρας στις αγορές με καλύτερα επιτόκια από εκείνα που είχε επιτύχει πριν από τις ευρωεκλογές.

Από τη Χαρ. Τρικούπη παρενέβησαν και στην υπόθεση που δημιουργήθηκε με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη. Ζήτησαν «άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ τονίζεται η ανάγκη «όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».

Στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν δίχως σχόλια την παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη. Ωστόσο, στελέχη του κόμματος εξέφραζαν χθες τη διαφωνία τους με την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού. «Δεν κατανοώ πώς γίνεται ένας Παπανδρέου να θέλει –ελπίζω ότι δεν θέλει– να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χθες (ΣΚΑΪ) η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ουδέτερη στάση τήρησε ο κ. Δ. Κρεμαστινός, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου» και ζήτησε από «όλους» να σεβαστούν τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος. Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας κάλεσε χθες τον κ. Παπανδρέου να λάβει ταχέως τις αποφάσεις του. Αντίδραση από τη Χαρ. Τρικούπη δεν υπήρξε ούτε για τις ανακοινώσεις του κ. Γ. Φλωρίδη και της κ. Aννας Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, χθες, ο κ. Ν. Μπίστης απηύθυνε πρόσκληση στους δύο πρώην υπουργούς να συνεργαστούν με τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. «Ο μεταρρυθμιστικός πόλος δεν συγκροτείται με περαιτέρω κατακερματισμό», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή