Ο Σπ. Λυκούδης κοντά στο «Ποτάμι»

Ο Σπ. Λυκούδης κοντά στο «Ποτάμι»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών θεωρείται η δημοσιοποίηση της συνεργασίας του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Σπύρο Λυκούδη, καθώς ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ φέρεται να είναι πλέον πολύ κοντά στη συμφωνία της προεκλογικής τους σύμπραξης. Το μόνο που απομένει είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστικοποιηθεί η φόρμουλα μιας διακριτής ένταξης των Μεταρρυθμιστών στο «Ποτάμι», καθώς ο μεν κ. Θεοδωράκης έχει εξαρχής υπογραμμίσει ότι στο κόμμα του δεν θα υπάρχουν συνιστώσες, ο δε κ. Λυκούδης δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Σεβαστουπόλεως ως πρόσωπο, αλλά μαζί με τους συνεργάτες του, που οιωνεί αποτελούν την πάλαι ποτέ μεταρρυθμιστική πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση, αν η σύμπραξη αυτή επιβεβαιωθεί, θα χαρίσει ένα ακόμη πλεονέκτημα στο «Ποτάμι», που εμφανίζεται ήδη να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Πολύ περισσότερο, όταν είναι κοινό μυστικό ότι τον κ. Λυκούδη διεκδικούσε ως πειστήριο διεύρυνσης και ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Θεοδωράκης επίσης δεν θεωρεί ότι απειλείται από τις κινήσεις του Γ.Παπανδρέου για ίδρυση του νέου κόμματος. Συνεργάτες του εκτιμούν πως το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο κ. Γ. Παπανδρέου «είναι

αμετανόητο ΠΑΣΟΚ», ενώ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και την υπόθεση με τον Π. Χαϊκάλη, απλά υπενθυμίζουν ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε ούτως ή άλλως προεξοφλήσει τις εκλογές ως αναπόφευκτες καίτοι υποστήριξε επανειλημμένως την ανάγκη αναβολής τους.

Το γεγονός ότι η Σεβαστουπόλεως κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς προδίδει και η σπουδή της να διοχετεύσει, ήδη από την Παρασκευή, ενδεικτική λίστα υποψηφίων του «Ποταμιού», μαζί μάλιστα με τις περιφέρειες στις οποίες θα εκτεθούν! Μεταξύ άλλων, ήδη προαναγγέλθηκε ότι με το κόμμα του κ. Θεοδωράκη θα είναι υποψήφιοι οι κ. Μελ. Γκουρτσογιάννη (Α΄ Αθηνών), Ζωή Αποστολοπούλου, Λυκ. Λιαρόπουλος και Γ. Πολίτης (Β΄ Αθηνών), Χρ. Ταχιάου και Σπ. Πέγκας (Α΄ Θεσσαλονίκης), η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατ. Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλης (Ηράκλειο), όπως και οι κ.κ. Γ. Μαυρώτας (Υπ. Αττικής), Χαρίδημος Τσούκας (Ευρυτανία), Αν. Μήλιου (Σάμος), Γ. Νικολετάκης (Ηράκλειο), Μ. Παπούλιας (Αρκαδία), Εύα Στάμου (Βοιωτία), Μαρ. Μέξη (Αργολίδα) και Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη).

Ως «κλειδωμένοι» υποψήφιοι (χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί και η περιφέρειά τους) ανακοινώθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης Αντ. Λυμπεράκη και οι Αντ. Καφετζόπουλος, Περ. Βαλλιάνος, Γερ. Γεωργάτος, Στ. Ψημένος, Παν. Καρκατσούλης, Ν. Ορφανός, Χλόη Βλασσοπούλου, Αννα Λυδάκη, Κίμων Χατζημπίρος, Γ. Χατζηθεοφάνους και Τρύφων Τριανταφυλλίδης.

Οι επιτελείς του «Ποταμιού», τέλος, προκειμένου να καταδείξουν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που προσελκύει την εμπιστοσύνη διακεκριμένων προσώπων εκτός πολιτικής, προανήγγειλαν ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δέχθηκαν ήδη να εκτεθούν σε μη εκλόγιμες θέσεις ο πρέσβης κ. Αλ. Μαλλιάς και οι καθηγητές Αχ. Γραβάνης, Γ. Παυλάκης και Αννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή