Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τροπολογία, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής «Εκπρόθεσμος», αφού δεν κατατέθηκε εντός των προθεσμιών που ορίζονται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου, κατατέθηκε σήμερα Σάββατο με σκοπό να ψηφιστεί την Δευτέρα, στο πλαίσιο συζήτησης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την Ανοια, η δίμηνη παράταση του Μνημονίου.

Ως γνωστόν, γι’ αυτή την «δίμηνη τεχνική επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης, λόγω της συμβατικής λήξεως αυτού στις 32/12», υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 17 τρέχοντος. «Υπάρχει έκτακτη, εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής διευκόλυνσης», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση – και με αυτό τον τρόπο αιτιολογείται και το εσπευσμένο/εκπρόθεσμο της κατάθεσης της τροπολογίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αρχικές σκέψεις, η προφανώς σοβαρότατου περιεχομένου ΠΝΠ θα κατατίθετο στη Βουλή ως σχέδιο νόμου, με σκοπό να ψηφιστεί μεθαύριο Δευτέρα. Ωστόσο, επελέγη τελικά η μορφή της τροπολογίας, διότι ως νομοσχέδιο θα έπρεπε με την μορφή του κατεπείγοντος να εισαχθεί προς συζήτηση, για μία ημέρα, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η συνεδρίαση θα γινόταν αύριο Κυριακή και δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι ήδη εξαιρετικά «φορτωμένο» (συνεδριάσεις της ολομέλειας και Επιτροπών τόσο Σήμερα Σάββατο όσο και την Δευτέρα –αμφότερες ημέρες μη νομοθετικού έργου), εγκαταλήφθηκαν οι προαναφερθείσες αρχικές σκέψεις.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η τροπολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή