Οι… Γουάιατ Ερπ της Βουλής

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελληνες βουλευτές πρέπει να είναι αδιάφθοροι σαν τον Γουάιατ Ερπ στην Αγρια Δύση, αλλιώς δεν εξηγείται: με τόσες απόπειρες δωροδοκίας, πώς κόλλησε ο Σταύρος Δήμας στις 160 ψήφους; Τελευταίο επεισόδιο είναι η απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, που υποστηρίζει πως πήγαν να του αγοράσουν την ψήφο με 2-3 εκατομμύρια ευρώ! Αλλά η φιλολογία έχει αρχίσει απ’ τον Σεπτέμβριο, με τις καταγγελίες του Π. Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών. Μόνο που αμέσως μετά παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και με το που άρχισε το κουβάρι να ξεμπερδεύεται, αποκαλύφθηκε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στον γάμο των παιδιών τους κάτι πλούσιοι κύριοι περιέφεραν έναν κουμπαρά για να τον γεμίσουν και να δωροδοκήσουν βουλευτές…

Οπως συνήθως συμβαίνει στη μικρή μας χώρα, πάντα βρίσκεται κάποιος να κεντήσει πάνω σ’ ένα αλλόκοτο σενάριο. Την ίδια εποχή, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε να μιλά για «παρασκηνιακές προσπάθειες να πεισθούν οι βουλευτές με πιέσεις, παροχές κι ανταλλάγματα» και ο Γ. Πανούσης δήλωσε πως «πρόκειται για καθαρή συναλλαγή». Αλλά και οι δύο, όταν βρέθηκαν μπρος στον αντεισαγγελέα Εφετών, βάσισαν την καταγγελία τους στην «πολιτική του διαίσθηση» ο ένας και στο «διάχυτο κλίμα» ο άλλος.

Τότε ήταν που ο Π. Καμμένος απαίτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών, για να αποκαλυφθεί ποιοι χρηματίστηκαν με τον κουμπαρά απ’ τα κουφέτα! Και επιπλέον, είπε πως υπήρξαν και δικοί του βουλευτές που τους πλησίασαν για να τους εξαγοράσουν.

Κάπου εκεί ξεκίνησε το μονόπρακτο της Σταυρούλας Ξουλίδου, που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο «Δώσε και σε μένα, μπάρμπα». Βεβαίως όσο κι αν επιμένει η κ. Ξουλίδου πως «τα συμφέροντα πήγαν να εξαγοράσουν κι αυτήν και τον Π. Μελά», ο… μπάρμπας (εν προκειμένω ο διαδικτυακός θαυμαστής της βουλευτίνας, Γ. Σούκουρης) αρνείται πως πήγε να δώσει ποτέ χρήματα σε κανέναν. Το μόνο που έδωσε αποδεδειγμένα, ήταν… υπερβολική προσοχή στην κ. Ξουλίδου, την οποία αποκαλούσε «κούκλα μου!» στο Facebook. Οσο για την «απόπειρα δωροδοκίας» (γιατί η κ. Ξουλίδου λέει πως της έταξε 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο…), η αλήθεια είναι πως ο κ. Σούκουρης έχει ένα επιχείρημα: δηλώνει παντελώς άφραγκος και περιγράφοντας το δράμα της φρικτής μπατιροσύνης του, καταλήγει λέγοντας «βρε παιδιά, άμα είχα εγώ τρία εκατομμύρια, στην Ξουλίδου θα τα έδινα;».

Μετά απ’ αυτό, ο Π. Καμμένος επανεμφανίστηκε, και αυτή τη φορά δήλωσε πως οι πιέσεις στους βουλευτές του συνεχίζονται, αλλά με διαφορετικό τρόπο: «ο Σαμαράς τηλεφωνεί στους βουλευτές μου!», είπε ο Π. Καμμένος. «Τους παίρνει τηλέφωνο και δεν το σηκώνουν. Εννέα φορές πήρε χθες το βράδυ στο τηλέφωνο ένα βουλευτή! Του το κλείνουν κι αυτός επιμένει!». Κάπου εκεί εμφανίστηκε και ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο νεόκοπος αρχηγός κόμματος, βλέποντας πόση εντύπωση κάνει το νέο τρεντ της «εξαγοράς», μία μέρα μετά που πήγε στον Αρειο Πάγο και ίδρυσε επίσημα κόμμα, ανακοίνωσε πως κάποιοι επιχείρησαν να εξαγοράσουν τα στελέχη του! Και βγήκε να προειδοποιήσει «όλους εκείνους που έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εκφοβισμού, εκβιασμών δωροδοκίας και ταξίματος κατά των υποψηφίων μας» πως δε θα έχουν καλά ξεμπερδέματα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην Παρασκευή, οπότε ο κ. Π. Χαϊκάλης έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του ιστορία εξαγοράς. Το επόμενο επεισόδιο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή