ΠΑΣΟΚ: Διευκρινίσεις για τη στάση του κόμματος στην υποψηφιότητα Κουβέλη

ΠΑΣΟΚ: Διευκρινίσεις για τη στάση του κόμματος στην υποψηφιότητα Κουβέλη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην προσωρινή σύγχυση που δημιουργήθηκε το πρωί της Κυριακής με αφορμή διαρροές προς τον Τύπο αλλά και δημοσιεύματα περί στήριξης του ΠΑΣΟΚ σε τυχόν υποψηφιότητα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτη Κουβέλη για τη θέση Προέδρου της Δημοκρατίας, βάζει με διορθωτικό σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται σε αυτό «το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής. Είναι συνεπώς προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Κουβέλη (κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου) αντιμετωπίστηκε θετικά.

Σε προηγούμενες διαρροές προς τον Τύπο δεν αναφερόταν ξεκάθαρα η χρονική στιγμή κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετώπιζε θετικά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αν και κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η αναφορά αφορούσε τις παρασκηνιακές διεργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, με στόχο την εξεύρεση του προσώπου που θα διαδεχόταν τον κ. Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία.

Οπως είχε αναφέρει η «Κ», σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει το καλοκαίρι, το όνομα του κ. Κουβέλη βρισκόταν ανέκαθεν ψηλά στη λίστα του πρωθυπουργού για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, όμως ετέθη εκ νέου επί τάπητος σε συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο. Μάλιστα οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν κάνει την εκτίμηση ότι ο κ. Κουβέλης αποτελούσε τη βέλτιστη επιλογή καθώς μεταξύ άλλων διατηρεί υψηλή δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας, παρά την καθίζηση της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, ενώ θα ήταν ιστορικά, ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας που θα προερχόταν από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.

Παράλληλα, ήταν ο μόνος υποψήφιος –ακόμη και από την Kεντροαριστερά– ο οποίος ήταν σε θέση να συγκεντρώσει το σύνολο των ψήφων της ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, ώστε να σχηματιστεί, ακόμη και οριακά, μαζί με μερίδα των ανεξάρτητων και βεβαίως των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία των 180 εδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή