ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην πρόταση Σαμαρά

«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην πρόταση Σαμαρά

«Όχι» στο άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενδεχόμενο ανασχηματισμό και ορισμό ημερομηνίας εκλογών «ακόμα και στο τέλος του 2015» απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς αμετακίνητη στην θέση της για μη εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015.

Εκτιμά δε πως ο κ. Σαμαράς «απολύτως φανερά» επιδιώκει την εκλογή Προέδρου προκειμένου να «εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».

Αρνητική απάντηση από τον Πάνο Καμμένο

Αρνητική ήταν όμως και η απάντηση του Πάνου Καμμένου στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες.

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά», σχολιάζει χαρακτηριστικά.