Στ. Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί τη δημοκρατία και την κοινωνία

Στ. Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί τη δημοκρατία και την κοινωνία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απ' ότι φαίνεται το πολιτικό σύστημα με καθυστέρηση ακούει αυτά που προτείνει το Ποτάμι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα αμέσως μετά την συγκέντρωση του Ποταμιού στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή, ρύθμιση των θεμάτων του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου και τόνισε την ανάγκη «μίας πατριωτικής διαπραγμάτευσης για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας» πριν πάμε σε εκλογές εξηγώντας ότι πρέπει «να συνεργαστεί το πολιτικό σύστημα για λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των μικρών-μικρών κομμάτων».

Σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία» αλλά «να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος, τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν».

 Το θέμα είναι η χώρα να κυβερνηθεί. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με αυτούς που θέλουν κυβερνήσουν τη χώρα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Ποτάμι, όπως είπε, «δεν θέλει να κυβερνηθεί η χώρα με δραχμή» καθώς «το ευρώ είναι νόμος και δεν θα γίνουμε παραπαίδι της Ευρώπης επειδή το θέλουν κάποιοι αριστεριστές ή κάποιοι φασίστες από την άλλη μεριά».

 Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το ερώτημα «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν τολμάει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τη λάσπη και τον λαϊκισμό» προσθέτοντας ότι «το απότομο μεγάλωμα δημιουργεί κάποια προβλήματα ευστάθειας», ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τον Σπύρο Λυκούδη τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό «στους ανθρώπους που δεν έχουν λερωθεί με λάθος κυβερνητικές αποφάσεις και ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να ενωθούμε για να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να μπει νέο αίμα στη Βουλή, «χωρίς αποκλεισμούς, έχουμε συμμάχους και οι σύμμαχοί μας θα έρθουν μαζί μας στο κοινοβούλιο» όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει 400 υποψηφίους σ' όλη την Ελλάδα. Επίσης τάχθηκε κατά των «κομματικών στρατών» και του παλαιοκομματικού συστήματος επισημαίνοντας ότι «αν είχαν κάποιοι ακόμα λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα αυτές τις μέρες θα πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς».

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε το θέμα των εκατοντάδων νεκρών επιχειρήσεων – φίλοι, φίλων- που χρηματοδοτούνται από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να παράγουν τίποτα, κόστους 2 – 3 δις. αλλά και τον διωγμό, όπως τον χαρακτήρισε, των 100.000 νέων σπουδαγμένων στην Ελλάδα που έχουν φύγει στο εξωτερικό γιατί δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση στη χώρα μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή