Κατάθεση Αποστολόπουλου: Ο Π. Χαϊκάλης αναζητούσε ανταλλάγματα για θετική ψήφο

Κατάθεση Αποστολόπουλου: Ο Π. Χαϊκάλης αναζητούσε ανταλλάγματα για θετική ψήφο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε υπόνοια περί τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας στην υπόθεση Χαϊκάλη αρνήθηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος στην κατάθεσή του το περασμένο Σάββατο.

Μάλιστα, ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ότι ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ ήταν εκείνος που προσπαθούσε να βρει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα ή να δεχθεί κάθε είδους ανταλλάγματα, προκειμένου να ψηφίσει θετικά, διότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Βάσει των όσων κατέθεσε ο μάρτυρας, οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και είχαν αναπτύξει φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε σε πρότασή εκ μέρους του κ. Αποστολόπουλου και αποδοχή από τον Π. Χαϊκάλη να είναι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του.

Στο πλαίσιο αυτής της σχέσης, αντάλλαζαν απόψεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Όσον αφορά τη σχέση του με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Αποστολόπουλος διευκρινίζει πως αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία από τη θέση του συμβούλου του Πάνου Καμμένου, λόγω αυξημένων προσωπικών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο συνήγορος του μάρτυρα, κ. Παύλος Σαράκης, είχε υποστηρίξει πως ο πελάτης του παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως σημείωσε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Αναλυτικά η κατάθεση του κ. Αποστολόπουλου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή