Ν. Τσούκαλης: Εκτός τόπου και χρόνου τα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ

Ν. Τσούκαλης: Εκτός τόπου και χρόνου τα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατηγορηματικά διέψευσε το δημοσίευμα περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

«Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Πραγματικά, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να διέρρευσε μία τέτοια πληροφορία, πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να την έχει βρει και πώς τη διασταύρωσε. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση. Δεν έχει τεθεί το θέμα…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Έχω συμπράξει στη διατύπωση μίας πρότασης συναινετικής, προκειμένου να πορευθεί η χώρα τους επόμενους μήνες, με στοιχειώδη συναίνεση. Έχω πει, επανειλημμένως, ότι αυτή η πρόταση των επτά στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς αρχικά- να μην ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε- και των οκτώ βουλευτών, προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι επίσημη θέση του κόμματός μου. Να εκφωνηθεί από τον Φώτη Κουβέλη και να εμφανιστεί η Δημοκρατική Αριστερά ως πραγματικά εθνική υπεύθυνη δύναμη σε όλα αυτά τα οποία βιώνουμε. Δεν είναι θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εγώ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποτάσσομαι και ακολουθώ τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μου». Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε ότι « ο Αντώνης Σαμαράς, με την προηγούμενη συμπεριφορά του, έκαψε την πρωτοβουλία για συναίνεση».

Σε ερώτηση για συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσούκαλης σημείωσε: «Αν δεν δω το πλήρες πακέτο συνεργασίας, με οποιονδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε κόμμα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Το πώς εννοώ εγώ την ισότιμη συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα, αν μη τι άλλο, η ανανεωτική Αριστερά το έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Επειδή στα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν έχει τεθεί προς συζήτηση αυτό το θέμα και με την έννοια της προγραμματικής σύγκλισης, της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας κ.λπ., δεν μπορώ να απαντήσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή