Η ψηφοφορία λεπτό προς λεπτό

Η ψηφοφορία λεπτό προς λεπτό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκαν, κατά τη σημερινή δεύτερη προεδρική εκλογή, 168 εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου. «Παρών» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ απούσα ήταν και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

«Παρά τις όποιες διαφορές και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου κι άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο  Δήμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα στην τρίτη ψηφοφορία να αποφευχθεί «ο εθνικός κίνδυνος».

«Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, όμως σε αυτήν δεν θα υπάρχει “παρών” θα υπάρχει ονοματεπώνυμο.

Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του που αυτή θα έχει στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας».

«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της χώρας μπαίνουν πάνω από την μικροπολιτική και από κόμματα και το εθνικό συμφέρον πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή