Σε προεκλογικούς ρυθμούς το ΠΑΣΟΚ με εντολή Βενιζέλου

Σε προεκλογικούς ρυθμούς το ΠΑΣΟΚ με εντολή Βενιζέλου

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογική ετοιμότητα θέτει ο κ. Ευ. Βενιζέλος τη Χαρ. Τρικούπη, υπό τον φόβο της αποτυχίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας. Χθες, σε σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες του (Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, Ν. Σαλαγιάννης, Λ. Γρηγοράκος, Π. Κουκουλόπουλος, Αφροδίτη αλ Σάλεχ κ.ά.) επισήμανε ότι επιθυμεί μεν την εκλογή Προέδρου, όμως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι προετοιμασμένο για πιθανές εθνικές εκλογές στις αρχές του χρόνου.

Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η ανάδειξη ΠτΔ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο επαναλαμβάνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής προσώπου στην τρίτη ψηφοφορία, ενώ τονίζουν ότι πλέον, και διά στόματος του πρωθυπουργού, η πρόταση συναίνεσης εκ μέρους της κυβέρνησης έχει κατατεθεί. «Αν υπήρχε εκπεφρασμένη άποψη από κάποιους ότι το πρόβλημα είναι ο Δήμας, θα μπορούσα να συζητήσω αλλαγή προσώπου», είπε (Alpha 98,9) ενδεικτικά χθες για το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου ο κ. Τ. Ρήγας.

Αν και στη Χαρ. Τρικούπη τηρούν αποστάσεις από το Μαξίμου, τονίζουν παράλληλα ότι πλέον εναπόκειται στην ευχέρεια της αντιπολίτευσης (αξιωματικής και μη) το αν συγκεντρωθεί ο αριθμός των απαραίτητων 180 βουλευτών.

Χθες σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου. «Κακώς αναμείχθηκαν ορισμένοι και πήγαν να τους στηρίξουν, κάκιστα μπλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε (Βήμα FM) ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «αυτή ήταν μια ιστορία από ανθρώπους που έχουν τα συμφέροντα τους, όπως απεδείχθη». Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος περιέγραψε (ΝΕΡΙΤ) την υπόθεση ως «εσωτερική υπόθεση των ΑΝΕΛ» την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε, δυστυχώς, να θεωρήσει βάσιμη πριν εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη».

Από το ΠΑΣΟΚ τήρησαν χθες αποστάσεις και από την (απορριφθείσα από την κυβέρνηση) τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές της Ν.Δ., με την οποία ζητούσαν την επιμήκυνση του λεγόμενου «νόμου Χατζηδάκη» για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Από τη Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν χθες ότι οι βουλευτές γνώριζαν ότι η τροπολογία θα απορριφθεί και παρ’ όλα αυτά την κατέθεσαν για μικροκομματικούς λόγους. Και επισήμαιναν ότι δεν ήταν διόλου απαραίτητη για τρεις λόγους: Πρώτον, διότι εκκρεμεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεύτερον, ο υφιστάμενος νόμος Κατσέλη έχει δείξει ότι είναι πολύ αποτελεσματικότερος από τις ρυθμίσεις που είχαν κατατεθεί πέρυσι επί υπουργίας του κ. Κ. Χατζηδάκη. Και, τρίτον, επειδή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες υπάρχει μια «συμφωνία κυρίων» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ως προς το σκέλος της προεκλογικής προετοιμασίας, από τη Χαρ. Τρικούπη σημειώνουν ότι τα ψηφοδέλτια είναι ήδη στη συντριπτική πλειονότητά τους έτοιμα. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν ότι ώς την τελευταία στιγμή τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτά για τον κ. Γ. Παπανδρέου και για σχεδόν όλους τους βουλευτές που έχουν εκφραστεί υπέρ του. Χθες, ως έμμεση πλην σαφής παρέμβαση υπέρ του κ. Παπανδρέου έγινε αντιληπτό άρθρο του κ. Δ. Ρέππα. Ο πρώην υπουργός άσκησε κριτική στον κ. Βενιζέλο διαφωνώντας (Εφημερίδα Συντακτών) με όλες τις κινήσεις («58», «Ελιά», ΔΗΠΑΡ) που, όπως είπε, «ενοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του, την ιστορία και τη χρησιμότητά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή