Βροχή τροπολογιών με «άρωμα εκλογών» στη Βουλή

Βροχή τροπολογιών με «άρωμα εκλογών» στη Βουλή

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νομοθετική περιδίνηση, που θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο, κινήθηκε χθες η Βουλή. Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορούσε τους πάσχοντες από άνοια, κατατέθηκαν 105 τροπολογίες, εκ των οποίων οι 15 ήταν υπουργικές και οι υπόλοιπες βουλευτών τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης. Εξ αυτών, όλες οι υπουργικές και εννέα βουλευτικές έγιναν αποδεκτές.

Λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης το ενδιαφέρον κορυφώθηκε, καθώς με αφορμή την έγκριση της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης παρενέβη στέλνοντας σαφή προειδοποίηση σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει ευρεία συναίνεση, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. «Αυτή την περίοδο κρίνεται αν η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ανοδική πορεία ή αν θα σκοντάψει και θα καταδικαστεί σε υποχώρηση», είπε, για να προσθέσει πως η επίτευξη συμφωνίας τώρα με τους εταίρους θα σημάνει και τη χρηματοδοτική κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν για τη χώρα το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, που ανέρχονται σε περίπου 4,5 δισ. ευρώ. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ανάγκες χρηματοδότησης αυξάνονται. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, περιορίζοντας την παροχή ρευστότητας στο εσωτερικό», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα πρυτανεύσουν η λογική και η συναίνεση; Αν ναι, τότε θα υπάρξουν ανακούφιση και σχεδιασμός για αποκατάσταση των αδικιών. Η πολιτική πρέπει να πρωταγωνιστήσει με θετικό τρόπο».

«Είμαστε στις τελευταίες ώρες του νομοθετικού έργου αυτής της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, καυτηριάζοντας το γεγονός της μαζικής κατάθεσης τροπολογιών και του τρόπου με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση. Η εν μέσω εντάσεων συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, που διήρκεσε από νωρίς το πρωί έως και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, σημαδεύτηκε από πολιτικές και προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις με επίκεντρο τη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», συζητήθηκε και ψηφίστηκε εντός ολίγων λεπτών μια σειρά από αλλαγές στον εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας της Βουλής. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα αποφασιστεί το μέλλον του Ταμείου των Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, ενώ συμπεριλαμβάνεται και πρόβλεψη πως θα είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» και οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή