Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα έβαζα γ.γ. σε ψηφοδέλτια

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα έβαζα γ.γ. σε ψηφοδέλτια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς ενοχλημένος από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να πολιτευθούν εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση ότι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα έπρεπε να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι πολιτικά στελέχη «προκειμένου να εξασφαλίζεται μια μονιμότητα και μια συνέχεια της διοίκησης». «Αν περνούσε από το χέρι μου εγώ δεν θα τους έβαζα στα ψηφοδέλτια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε και ένα πλήρες ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του γενικού γραμματέα και του υποψήφιου βουλευτή», τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ, προσεχώς αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ηδη από χθες στον ιστότοπο www.koitamemprosta.gr, οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το προτεινόμενο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης νέο σύστημα αξιολόγησης. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος απευθύνεται αποκλειστικά στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν ανώνυμα σε οκτώ συγκεκριμένες ερωτήσεις επί του αρχικού σχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού πρώτα διαβάσουν την αναλυτική παρουσίαση του συστήματος. Οι απαντήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη δημόσια διαβούλευση που θα θέσει το υπουργείο το σύστημα της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θέτουμε σε δημόσιο διάλογο το καινούργιο μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Μας ενδιαφέρει η άποψη των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων γι’ αυτό και δημιουργήσαμε έναν καινούργιο, ειδικό ιστότοπο στη διεύθυνση www.koitamemprosta.gr.», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή