Σαμαράς: Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”, μόνο ονοματεπώνυμο

Σαμαράς: Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”, μόνο ονοματεπώνυμο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή στάσης οκτώ βουλευτών από το χώρο των ανεξαρτήτων, συνδιαμόρφωσε κατά τη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, «προεδρική πλειοψηφία» υπέρ του κ. Σταύρου Δήμα συνολικά 168 θετικών ψήφων.

«Παρά τις όποιες διαφορές και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου κι άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο  Δήμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα στην τρίτη ψηφοφορία να αποφευχθεί «ο εθνικός κίνδυνος».

«Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, όμως σε αυτήν δεν θα υπάρχει “παρών”, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του που αυτή θα έχει στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας».

 

«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της χώρας μπαίνουν πάνω από την μικροπολιτική και από κόμματα και το εθνικό συμφέρον πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το κρίσιμο ραντεβού

Το τελικό και κρίσιμο ραντεβού, πλέον, δόθηκε για το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας  29ης Δεκεμβρίου, για την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, κατά την οποία για την εκλογή Προέδρου και αποφυγή διάλυσης της Βουλής και πρόωρων εκλογών απαιτούνται 180 ψήφοι, δηλαδή δώδεκα περισσότεροι σε σχέση με σήμερα.

Από το «παρών» της πρώτης ψηφοφορίας στην επιλογή του κ. Δήμα, «πέρασαν» σήμερα οι Β. Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Π. Μελάς, Γ. Κουράκος. Απόντες την πρώτη φορά, παρόντες και με ψήφο στον κ. Στ. Δήμα σήμερα, ήταν οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Μπούκουρας, Χρ. Αλεξόπουλος.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας, ήταν ασφαλώς η αιφνιδιαστική απόφαση της κας Νίκης Φούντα να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ, με το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη να απομένει πλέον με εννεαμελή κοινοβουλευτική ομάδα. Η κα Φούντα, πάντως, και σε αυτή τη σημερινή ψηφοφορία επέλεξε να ψηφίσει «παρών».

Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, στους διαδρόμους της βουλής εκφραζόταν η εκτίμηση πως οι πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελική ψηφοφορία παραμένουν ισχνές, αλλά υπαρκτές. Τουλάχιστον έτσι αισιοδοξούν και ισχυρίζονται στην κυβερνώσα πλειοψηφία. Απαντες, σε κάθε περίπτωση, αναμένουν τα προσεχή 24ωρα έως και το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, να κορυφωθεί το παρασκήνιο και οι πιέσεις να αυξηθούν κατακόρυφα.

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα:

 

Δηλώσεις Φώτη Κουβέλη:

 

 

Δηλώσεις Πάνου Καμμένου:

 

Δηλώσεις Δημήτρη Κουτσούμπα:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή