Αβάσιμη η καταγγελία Χαϊκάλη

Αβάσιμη η καταγγελία Χαϊκάλη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αβάσιμη και χωρίς επαρκείς ενδείξεις χαρακτηρίζει την καταγγελία περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Οπως επισημαίνεται στο επτασέλιδο πόρισμά του, το οποίο παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, πίσω από τον κ. Αποστολόπουλο δεν «κρύπτεται» οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας.

Αντιθέτως, πιθανολογείται ότι η δράση του κ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα και ότι ήταν αληθινός ο ισχυρισμός που είχε διατυπώσει στην κατάθεσή του στις 20 Δεκεμβρίου, ότι στόχος του ήταν «να προβοκάρει τον κ. Χαϊκάλη ώστε να εξακριβώσει τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή του με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ, καθώς και το ηθικο-πολιτικό χάλι του».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η μη προσέλευση του Γ. Αποστολόπουλου στην οικία του Παύλου Χαϊκάλη το απόγευμα της 12ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να του παραδοθεί το συμφωνηθέν ποσό των 700.000 ευρώ, δεν οφείλεται σε «διαρροή», καθώς αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει από κανέναν.

Κι αυτό, για τον πολύ απλό λόγο ότι μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, «ουδείς εκ των εισαγγελέων και των αστυνομικών γνώριζε τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου που θα προσέγγιζε τη συγκεκριμένη οικία.

Επίσης, το πόρισμα διαπιστώνει ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στην οικία Χαϊκάλη επειδή «ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτήν και προσφοράς του χρηματικού ποσού, καθώς διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση ουχί σπουδαίως, αλλά κατά φαινόμενον μόνο».

Αναφορικά με τη συνάντηση μεταξύ Χαϊκάλη και Αποστολόπουλου στο ξενοδοχείο Plaza στις 6 Δεκεμβρίου, αυτή ορίστηκε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο καταγγέλλων βουλευτής είχε εκμυστηρευθεί τα της προσέγγισης και την «επιχείρηση παγίδευσης» του προσώπου. Μάλιστα, η «παγίδευση» δεν έγινε μόνο με συσκευές καταγραφής εικόνας και ήχου, αλλά και μέσω της παρακολούθησης της συνάντησης από δύο έμπιστα πρόσωπα του κ. Καμμένου.

Πάντως, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των κ. Καμμένου και Χαϊκάλη, τον χώρο της συνάντησης στις 6 Δεκεμβρίου είχε «παγιδεύσει» και ο κ. Αποστολόπουλος, με την τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι, την οποία οι Καμμένος – Χαϊκάλης εντόπισαν μετά το τέλος της συνάντησης, με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής και με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε πολύ σωστά επιλεγμένη θέση, ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή.

Τέλος, ο αντεισαγγελέας Εφετών απορρίπτει το αίτημα Χαϊκάλη για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχει περίπτωση διαρροής του περιεχομένου της καταγγελίας του αιτούντος από οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή