Παρόντες στις εξελίξεις Αννα Διαμαντοπούλου και Γ. Φλωρίδης

Παρόντες στις εξελίξεις Αννα Διαμαντοπούλου και Γ. Φλωρίδης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ συμπράξεων των διάσπαρτων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, προκειμένου να εκφραστεί ένας ευρύς κοινωνικός χώρος που δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένα κόμματα αλλά διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα, τάχθηκαν και χθες με δηλώσεις τους η κ. Αννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γ. Φλωρίδης. Οι δύο πρώην υπουργοί (που είχαν μιλήσει την προηγούμενη εβδομάδα για «δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό πόλο») τάχθηκαν υπέρ της κινητοποίησης αυτών των δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπαν, δεν εντάσσονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με μεμονωμένα πρόσωπα που προέρχονται από τον μεταρρυθμιστικό χώρο τόσο εντός των ορίων του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ όσο και εκτός αυτού. Ορισμένα από τα συγκεκριμένα πρόσωπα διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και με κόμματα όπως το «Ποτάμι», στο οποίο υπάρχει προσέλευση αρκετών από τον μεταρρυθμιστικό χώρο, δίχως, ωστόσο, να φαίνεται ότι υπάρχει επί του παρόντος προσέγγιση η οποία θα οδηγήσει σε κάποιου είδους συνεργασία. Οι κινήσεις και των δύο πρώην υπουργών είναι προσεκτικές και βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Τόσο ο κ. Φλωρίδης όσο και η κ. Διαμαντοπούλου συνομιλούν με πρόσωπα όπως ο κ. Σπ. Λυκούδης, καθώς και με ορισμένους ακόμη εκ των οκτώ βουλευτών που κατέθεσαν προ ορισμένων ημερών την πρόταση για την άρση του αδιεξόδου στην προεδρική εκλογή. Σε κάθε περίπτωση η κινητικότητα στον μεταρρυθμιστικό χώρο αποτελεί και μια ένδειξη για τις γενικότερες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθούν ενόψει αλλά και μετά τις πιθανές εκλογές.

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε χθες (Βήμα FM) ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κόμματος. Ωστόσο επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει ένας νέος χώρος, μια συμπαράταξη δυνάμεων». Εκτίμησε ότι η σύμπραξη των δυνάμεων έχει πιθανότητες και υπογράμμισε: «Υπάρχουν διάσπαρτες δυνάμεις και στο κομματικό σύστημα και πολιτικά. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες και συζητούν και δουλεύουν πάνω σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα ήταν καλό να ευοδωθεί σε αυτές τις εκλογές».

Λίγο αργότερα για «συντονισμό και σύμπραξη όσο περισσότερων δυνάμεων γίνεται» έκανε λόγο (Action 24) και ο κ. Φλωρίδης. «Στόχος», επισήμανε ο πρώην υπουργός, «είναι να υπάρξει η δυνατότητα να εκπροσωπηθεί ο κόσμος που αγωνιά για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει οπωσδήποτε πολιτικός φορέας. Γνωρίζω τις προθεσμίες και τις δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι αυτό το πράγμα μπορεί να καταλήξει». Και ολόκληρωσε λέγοντας ότι στις εκλογές στόχος είναι «αυτό το κοινωνικό ρεύμα να εκπροσωπηθεί και οι προσπάθειες γίνονται στην κατεύθυνση να συντονιστούν όσο περισσότερες δυνάμεις σε αυτό τον στόχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή